Jong geleerd

Kinderen maken al vroeg kennis met de tafeltennissport. Op lagere scholen worden kennismakingsprogramma’s gehouden en op veel buitenspeelplaatsen vind je vaak een tafeltennistafel. Daarnaast kun je het eenvoudig thuis spelen.

In mijn jeugd speelde ik mijn eerste tafeltenniswedstrijd op onze eettafel. Het tafeltennistt-setsetje hadden we destijds volgens mij bij Tinus Duif gekocht. Voor degenen die niet weten wie Tinus Duif was kunnen hier meer over hem lezen.

De klemmen, die op kleine lijmklemmen leken konden eenvoudig aan de rand van de tafel worden gemonteerd. De tafel werd iets van de muur gehaald, stoelen aan de kant en het spel kon beginnen.

eettafelNu had onze eettafel helaas niet het formaat van een tafeltennistafel. Het gezin, maar ook de kamer was niet zo groot dat we zo’n formaat tafel konden plaatsen. Echter was de tafel wel uitschuifbaar en kon er een extra deel worden uitgeklapt, dat normaal onder de tafel verborgen zat.  Eenmaal uitgeschoven en uitgeklapt was de tafel vrijwel ovaalvormig. De hoeken van de tafel ontbraken. Maar dat was nog niet het enige probleem, ook ontstonden er twee gleuven aan iedere helft omdat het uitklapgedeelte natuurlijk niet naadloos aansloot op de rest van de tafel.

Deze handicap deerde ons echter niet, je wist niet beter en raakte eraan gewend. Alleen was het niet leuk als de bal de gleuf op de tafel raakte want dan sprong de bal een andere kant op en was je reactiesnelheid niet zo goed om die bal nog te kunnen terugslaan.

Het spelletje heb ik altijd leuk gevonden. Op de scholen speelde ik tafeltennis in de pauze of als er een les uitviel. Na mijn schooltijd heb ik me aangemeld bij TVO.

1 comment on “Jong geleerd”

  1. Fredo Hamer Beantwoorden

    Ha die Kees,

    Inderdaad, zo hebben wij het thuis ook geleerd. Enkel onze eettafel was rechthoekig. En als de twee bladen uit elkaar geschoven waren kon je van onder uit een tussenblad omhoog klappen. Dus wij hadden geen leegte in het midden als we de tafel verlengde. De tafeltennisbadjes waren trouwens van die hardhouten met nopjes er op. Mooie tijd zo midden in de huiskamer.

    Fredo

Leave A Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *